Månadens löpare december 2023

Namn: Jens Fredrik Webster

Familj: Sambo, en son och två bonus döttrar

Yrke? Lärare / Fotograf

Intressen? Träning / Fotografi / Konst

Varför börja du springa? När jag var 13 år sprang min mamma ifrån mig på en skogsrunda det tyckte jag inte om och då började jag springa.

Hur hittade du RR? Min Sambo Kikki tipsade om är när jag flyttade till Falkenberg

Vilka distanser är du mest intresserade av? 5000 meter och upp till Maraton.

Vad har du för mål med löpningen? Hålla mig hyfsat i form och kolla om träningen fungerar, det är kul. Men också det att få löpa med andra, den sociala biten med att få löpa i en grupp.

Bästa löpminne? Hmmm den var svår har ju löpt några turer. Men Oslo maraton i 1990 var helt speciellt, allt stämde den dagen. Jag löpte bara fortare och fortare och hade Ingen upplevelse av trötthet. Det är väl det närmaste “runners high” jag har varit. Må också nämna min debut på maraton som 16 åring i New York I 1983, det var stort att som 16 åring få åka dit och springa. Dagen före maratonen löpte vi  morgontur och åt frukost tillsammans med Grete Waitz. Hon var en löpande legend och drottningen av New York maraton, med vinst 9 gånger.  Det är goda minnen jag bär med mig.

En person du beundrar? Min mamma, hon är en krutkäring som hittar lösningar på alt. Där andra backar och ger upp, där går hon bara rakt på… hon bangar inte för att köra dubbla pass i en ålder av 81 år det är kraft i henne!